Stilling hos:

Norkart

Norkart sommer 2020

Frist: 20. oktober 2019 00:00

Type: Sommerjobb

Arbeidssted: Sandvika, Lillehammer, Trondheim

Fagfelt: Heltid

Kontakt: Hilde Ødeby, 91786131

Norkart vil sommeren 2020 gi studenter muligheten til å skape noe nytt. 
Som ung, fri og full av kraft vil du i en del av sommerens uker inngå i et av Norges største programvaremiljø. 

I Norkart er du med å automatisere Norge – ikke i teorien – men i virkeligheten. 
Vi er en programvare- og dataleverandør som leverer løsninger som påvirker hverdagen til svært mange mennesker da vi har kunder fra både privat næringsliv og offentlig sektor. Norge har ett av verdens beste geografiske datagrunnlag, og her i Norkart har vi landets mest komplette datavarehus. Med så mye data følger det uendelig med muligheter for nysgjerrige teknologer. Hvilken informasjon gjemmer seg i dataene og hvordan kan den skape verdi for deg, meg og samfunnet vårt? Vi utvikler software som brukes av forsikringsbransjen for å analysere hvilke bygg som er skredutsatt, vi kan produsere en detaljert 3D-modell av en by som hjelpemiddel for byplanlegging, eller vi kan tenke helt nytt. Hva med å bruke datagrunnlaget for å implementere maskinlæringsmodeller som kan produsere nye datasett som ikke finnes i dag? 

Ett av sommerprosjektene i år gjorde nettopp dette – de benyttet satellittdata for å produsere datasett for landbruksdirektoratet over dyrket mark. Sommerprosjektene fra år til år varierer en hel del, men alle prosjektene har enten vært utgangspunktet for videre satsinger, har gitt anledninger til å leke med helt ny teknologi eller hatt veldedige formål. Et annet eksempel på et sommerprosjekt fra de siste årene har vært å bruke helt ny Augmented Reality-teknologi til å visualisere tredimensjonale kart og fremtidige bygg rett i den virkelige verden vår. Vi mennesker forholder oss til romlig informasjon hver eneste dag – vi er rett og slett spesialiserte på å forstå det vi ser rundt oss, så hva skjer når vi introduserer digital informasjon til vår romlige verden? Et tredje sommerprosjekt resulterte i en løsning for visualisering av boligsalg som i dag blir brukt av nesten alle landets nettaviser, samt 1881 og Finn. 

Som sommeransatt i Norkart får du en unik mulighet til å sette kunnskap og nysgjerrighet ut i praksis med hjelp av tett veiledning og oppfølging, men også med stor grad av frihet og ansvar. 

Vi ser etter deg som ønsker deg en utfordring sommeren 2020, og som har et brennende engasjement for teknologi, enten backend, frontend , UX – eller alt sammen! 

I løpet av en Norkart sommer vil du få: 

 • Jobbe med personer fra ulike studieretninger  
 • Ta egne teknologivalg  
 • Muligheten til å ta ansvar og få eierskap til prosjektet  
 • Utvikle dine tekniske ferdigheter  
 • Reell erfaring med prosjektarbeid i arbeidslivet  
 • Innsikt i arbeid og kreativ prosess rundt bruk av geografisk data  
 • God oppfølging fra dyktige utviklere hos oss  

Ønsket profil: 

 • Engasjert, lærervillig og selvgående  
 • Interessert og nysgjerrig på teknologi  
 • Utvikler eller UX-designer  
 • Fokus på strukturert og lesbar kode